Kamagra

Tablete Kamagra 100 mg so zdravilo na recept, ki se uporablja za zdravljenje erektilne disfunkcije oz. impotence pri moških. Deluje tako, da poveča pretok krvi v penis. Moškim pomaga doseči ali ohraniti erekcijo.

Kamagra

Kamagra spada v skupino zdravil, znanih kot zaviralci fosfodiesteraze tipa 5 (PDE 5). To zdravilo bo pomagalo doseči erekcijo le s spolno stimulacijo. Je zelo učinkovito, vendar ga je treba vzeti vsaj 30 minut pred spolnim odnosom.

Komu je zdravilo namenjeno?

To zdravilo je namenjeno le moškim. Ti naj se izogibajo uporabi drugih zdravil za zdravljenje impotence, ne da bi se prej posvetovali s svojim zdravnikom. Lahko je nevarno, če Kamagro jemljete skupaj z zdravili, imenovanimi nitrati (pogosto predpisani za bolečine v prsih ali vneto grlo). Ne jemljite tega zdravila, če imate hude težave s srcem ali jetri, če ste pred kratkim imeli možgansko kap ali srčni napad ali če imate nizek krvni tlak.

Povejte svojemu zdravniku, preden vzamete Kamagro, če imate te ali druge zdravstvene težave. Prav tako ne smete upravljati vozila, če vam Kamagra povzroča omotico. Izogibajte se uživanju alkohola med jemanjem tega zdravila, saj poveča možnosti za neželene učinke.

Kako se jemlje zdravilo Kamagra?

Tablete Kamagra lahko vzamete na prazen želodec ali z obrokom. Zdravilo je treba jemati strogo v skladu z navodili zdravnika. Preden nameravate imeti spolni odnos, naj traja približno 1 uro od zaužitja zdravila. Čas, potreben za učinkovanje Kamagre, se razlikuje od osebe do osebe, vendar običajno traja od 30 minut do 1 ure. To zdravilo vam bo pomagalo doseči erekcijo le s spolno stimulacijo.

Različne vrste Kamagre

Kamagra izdelki za zdravljenje erektilne disfunkcije so na voljo v štirih različnih oblikah:

 • sadni geli (Kamagra Oral Jelly);
 • žvečilni bonboni;
 • vitaminske tablete;
 • klasične filmske tablete.

Neželeni učinki Kamagre

Večina neželenih učinkov ne zahteva zdravniške pomoči. Simptomi izginejo, ko se vaše telo prilagaja zdravilu. Posvetujte se s svojim zdravnikom, če neželeni učinki ne izginejo ali vas skrbijo.

Pogosti neželeni učinki Kamagre so:

 • pordelost obraza (občutek toplote v obrazu, ušesih, vratu in trupu),
 • glavobol,
 • vrtoglavica,
 • zamegljen vid,
 • bolečine v mišicah,
 • želodčne motnje,
 • izpuščaji.

Prenehajte jemati zdravilo in nemudoma obvestite svojega zdravnika, če imate katerega od naslednjih neželenih učinkov:

 • fotosenzitivnost;
 • erekcije, ki trajajo več kot 4 ure (priapizem);
 • nenadne spremembe ali izguba vida;
 • nenadne spremembe ali izguba sluha.

Zanimiva dejstva o Kamagri

1. Kamagra je bila sprva, tako kot Viagra, namenjena zdravljenju bolečin v prsih.

V osemdesetih letih prejšnjega stoletja je bil sildenafil namenjen izključno zdravljenju angine pektoris ali bolečine v prsnem košu. Vendar v zgodnjih fazah študije zdravilo ni prineslo pričakovanih učinkov. Kljub temu so poročali o zanimivem stranskem učinku – ljudje, ki so jemali zdravilo, so imeli močnejše in trajnejše erekcije.

2. Kamagra ne poveča spolnega nagona.

Čeprav nekateri moški jemljejo Kamagro rekreativno v prepričanju, da bo povečala njihov spolni nagon, to ne drži, ker sildenafil ne poveča spolne želje. Zdravilo deluje samo med spolno stimulacijo.

3. Kamagre se ne sme kombinirati z nekaterimi zdravili.

Kamagra ni primerna za vse moške z erektilno disfunkcijo. Tisti, ki jemljejo določena zdravila, ne smejo jemati zdravil za erektilno disfunkcijo zaradi tveganja resnih stranskih učinkov med jemanjem zdravila.

Ta kategorija vključuje zdravila, imenovana nitrati, ki se pogosto predpisujejo za bolečine v prsnem košu, in zdravila, imenovana stimulansi gvanilat ciklaze, ki so predpisana za pljučno hipertenzijo. Če jih jemljete s sildenafilom, lahko povzročijo nevaren padec krvnega tlaka.

4. Kamagra se ne uporablja samo za zdravljenje erektilne disfunkcije.

Sildenafil je odobren tudi za zdravljenje pljučne arterijske hipertenzije ali visokega krvnega tlaka v krvnih žilah, ki prenašajo kri v pljuča. Sildenafil zdravi to stanje tako, da sprosti krvne žile v pljučih in tako olajša pretok krvi. Uporablja se celo pri zdravljenju otrok. Če se uporablja za te namene, se prodaja pod imenom Revatio.