Sodoben svet s seboj prinaša kopico sodobnih težav in bolezni. Sicer težave z erekcijo niso nič novega, a je opaziti, da se v zadnjih letih stopnjujejo in prizadenejo čedalje mlajšo populacijo moških. Danes tako velja, da se s tovrstnimi težavami ubada že praktično vsak drugi moški po 40. letu.

Razlogov, zakaj je temu tako, je več. Seveda tudi kakšne prikrite bolezni, a v večini primerov gre vendarle za staranje, slabe prehranjevalne navade, kajenje, pitje alkohola in slabo telesno pripravljenost. Se vam že svita, kako brez tablet nad težave z erekcijo?
Poskrbite za zdrav način življenja

Da bi olajšali pot do erekcije, je vsekakor najboljši nasvet, da spremenite svoj slog življenja. Seveda to lahko naredite le, če je ta na določenih točkah nezdrav in veste, da bi šlo bolje. Torej, proč s cigareti, alkoholom in več zdrave hrane na svoj krožnik. V tem primeru gre za več svežega sadja in zelenjave, a tudi ustrezno količino beljakovin, ogljikovih hidratov in zdravih maščob.

Čeprav nekatera živila veljajo skorajda za afrodiziak, pa je resnica takšna, da dokazano takšne hrane ni. Je pa zagotovo takšna, ki vsebuje pomembna hranila in učinkovine, ki telesu olajšajo delo pri procesih, povezanimi z nastankom kvalitetne erekcije. Uživajte lososa, oreščke in laneno seme.

Zdravo srce in ožilje

Eden ključnih delov, ki pripeljejo do erekcije, je zdravo srce in ožilje. Erekcija penisa se namreč zgodi potem, ko se moški vzburi in v telesu stečejo procesi, ki omogočijo, da kri nemoteno steče v tkivo spolnega organa, zaradi česar posledično nabrekne.

Gre za sodelovanje živčnih impulzov, mišic in kemije. Kri se nato določen čas zadrži v spolnem organu, zaradi česar je spolni odnos sploh mogoč. Nekateri moški se soočajo z delnim pomanjkanjem erekcije, drugi z njeno kratkotrajnostjo, spet tretji je sploh ne dosežejo.

Bodite aktivni

Če hočete, da bo vaš spolni organ v formi, ko bo prišlo do intimnih trenutkov, potem poskrbite, da boste v formi tudi vi. Če bo vaša telesna pripravljenost na ustrezni ravni, bo to pomenilo močno in zdravo srce ter ožilje, kar je predpogoj za kvalitetno erekcijo.

Ukvarjajte se s športom in glejte na to, da boste poskrbeli tako za kardio vadbo kot tudi za moč. Ko boste v formi, boste čutili naraščajočo moč v sebi, kar vam bo hkrati tudi zelo dobra popotnica za intimne trenutke. Če ste trenutno v slabši formi, se vadbe lotite premišljeno in postopoma.

Preženite stres in utrujenost

Za konec pa je potrebno dodati še nekaj. Velik motilec erekcije sta tudi stres in utrujenost. Utrujen moški ima precej več težav z doseganjem erekcije, kot bi bilo to takrat, ko bi se počutil dobro. Torej ne gre za neko stalno prisotno oviro, zato je dobro, da se tega zavedate. Privoščite si dovolj kvalitetnega spanca.

Tudi stres močno vpliva na kvaliteto erekcije. Moški, ki je konstantno pod stresom in celo počasi pada v stanje depresije, se bo precej verjetno soočil tudi s tovrstnimi težavami. Kako se lotiti stresa, vemo. Razčistiti pri sebi, se ne obremenjevati z rečmi, na katere nimamo vpliva, in se družiti s pozitivnimi ljudmi, med katerimi je prisotnega veliko smeha.